Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Ο πολύς ανδρισμός βλάπτει σοβαρά... τους άνδρες

Προσπαθώντας να εξηγήσουν γιατί οι άνδρες πεθαίνουν νωρίτερα από τις γυναίκες, επιστήμονες του Rutgers University κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπεύθυνη για τους πρόωρους θανάτους είναι η ίδια η «μάτσο» ανδρική νοοτροπία.

Οι άντρες δεν υπάρχουν πια. Όχι δεν τους πάτησε στο τραίνο. Απλώς πέφτουν θύματα του ιδίου του υπερβολικού ανδρισμού τους.

Προσπαθώντας να εξηγήσουν γιατί οι άνδρες πεθαίνουν σε γενικές γραμμές νωρίτερα από τις γυναίκες, επιστήμονες του Rutgers University κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπεύθυνη για τις πρόωρες απώλειες είναι η ίδια η «μάτσο» ανδρική νοοτροπία.


Ο πολύς ανδρισμός βλάπτει σοβαρά... τους άνδρες

Κοινώς, όσο πιο άνδρας (με την παραδοσιακή, πατριαρχική έννοια της λέξης) είναι κάποιος, τόσο πιο πιθανό είναι αυτός να μας αφήσει νωρίς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω επιστημονική έρευνα, οι άνδρες που αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους ως μέλος του ισχυρού φύλου και διακατέχονται από παραδοσιακές, σεξιστικές απόψεις (θεωρώντας, για παράδειγμα, πως οι γυναίκες πρέπει να μένουν στο σπίτι με τα παιδιά και να εξαρτώνται οικονομικά από τον σύζυγο) έχουν 46% λιγότερες πιθανότητες, σε σύγκριση με τους πιο προοδευτικούς αρσενικούς, να ζητήσουν προληπτικά την γνώμη ή τη βοήθεια κάποιου ιατρού.

Πολύ σκληροί για να νιώσουν πόνο, οι άνδρες επιλέγουν να αγνοούν τις όποιες ενοχλήσεις στην υγεία τους, με αποτελέσματα τα όποια προβλήματα να επιδεινώνονται συχνά σε σημείο... μοιραίο.

ΣΚΑΦ.www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου