Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Η κακή διατροφή βλάπτει την ανδρική γονιμότητα



Καλό είναι να περιορίσουν το «πρόχειρο» φαγητό οι νεαροί άνδρες που θέλουν μια μέρα να αποκτήσουν παιδιά. Επιστήμονες ανακάλυψαν πως η υπερκατανάλωση πίτσας, τσιπς και άλλων μη παραδοσιακών τροφίμων μπορεί να ελαττώσει σημαντικά τη γονιμότητά τους.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ και του Πανεπιστημίου της Μούρθια, στην Ισπανία, που παρουσίασαν τα συμπεράσματά τους στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM).

Οι μελετητές αναλύοντας δείγματα σπέρματος από 188 άντρες ηλικίας 18-22 ετών ανακάλυψαν πως η διατροφή μπορεί να επιδράσει άμεσα στο ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα. Συγκεκριμένα, όσοι ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε λιπαρά οξέα, διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο να είναι υπογόνιμοι. Πριν αρχίσει η μελέτη, όλοι οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε σειρά εξετάσεων για να βεβαιωθεί πως δεν έπασχαν από διαταραχές ή νοσήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ποιότητα του σπέρματός τους.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια διατροφής και έτσι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: σε εκείνους που ακολουθούσαν την «δυτικού τύπου διατροφή» δηλαδή έτρωγαν κόκκινο κρέας, επεξεργασμένους υδατάνθρακες, γλυκά και ενεργειακά ποτά και σε εκείνους που ακολουθούσαν «υγιεινή διατροφή» δηλαδή έτρωγαν πολλά ψάρια, φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Στο σπέρμα όλων έγιναν εξετάσεις αξιολόγησης της κινητικότητας, της συγκέντρωσης και του σχήματος των σπερματοζωαρίων. Αυτό που έδειξε η έρευνα είναι ότι η υγιεινή διατροφή σχετίσθηκε με μεγαλύτερη κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, ενώ το σπέρμα όσων έτρωγαν ανθυγιεινά είχε λιγότερες πιθανότητες να επιζήσει στο ταξίδι έως το ωάριο.

Πηγή: newsbeast.gr


www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου