Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τα οψώνια της αμαρτίας....Θανατος εστίν.Ότι υπόθηκε απο το Παναγιο Πνευμα πριν απο πολλούς αιώνες σήμερα επιβαιβεώνεται επιστημονικά!!!


Αυξάνονται οι καρκίνοι του τραχήλου στις 20άρες

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα

Τα κρούσματα καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έχουν αυξηθεί ανησυχητικά σε γυναίκες ηλικίας 20 έως 29 ετών, κυρίως εξαιτίας του σεξ χωρίς προφυλάξεις με διάφορους ερωτικούς συντρόφους.

Αυτό ανακοίνωσε ο βρετανικός οργανισμός Cancer Research UK, εξηγώντας πως την τελευταία δεκαετία ο αριθμός των νέων περιπτώσεων της νόσου στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αυξήθηκε κατά περισσότερο από 40%.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως πλέον σχεδόν 300 νεαρές γυναίκες στη Βρετανία διαγιγνώσκονται ετησίως με καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας.

Ο καρκίνος αυτός προκαλείται κυρίως από ορισμένα στελέχη του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), που μεταδίδονται με την σεξουαλική επαφή. Ο ιός είναι πάρα πολύ συνηθισμένος, αλλά έχει πολλά στελέχη (σχεδόν 200), τα περισσότερα από τα οποία δεν είναι καρκινογόνα.

Στελέχη του ίδιου ιού προκαλούν και τα οξυτενή κονδυλώματα – ένα από τα συχνότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ωστόσο, όσο νωρίτερα στη ζωή του αρχίζει ένα κορίτσι το σεξ χωρίς προφυλάξεις, τόσο πιθανότερο είναι να μολυνθεί με κάποιο καρκινογόνο στέλεχος.

Τα νέα στατιστικά ευρήματα προέρχονται από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, οι οποίοι συνέκριναν τα ετήσια κρούσματα της περιόδου 2002-2006 (είναι τα τελευταία διαθέσιμα για τη Βρετανία) με αυτά της περιόδου 1992-1996.

Την όλη έρευνα χρηματοδότησε το Cancer Research UK.

Όπως έδειξε η ανάλυση των στοιχείων, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες τα κρούσματα της νόσου μειώθηκαν. Όμως στην ομάδα 20-29 ετών, αυξήθηκαν από 5,5 περιπτώσεις ανά 100.000 γυναίκες σε 7,9 περιπτώσεις ανά 100.000 γυναίκες – μία αύξηση κατά 43%.

Έτσι, ενώ την περίοδο 1992-1996, η νόσος ανιχνευόταν ετησίως σε 215 νεαρές γυναίκες, την περίοδο 2002-2006 ανιχνευόταν σε 298 τον χρόνο.

Συνολικά, σχεδόν 2.800 Βρετανίδες διαγιγνώσκονται ετησίως με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Στην Ελλάδα, ο αντίστοιχος αριθμός υπερβαίνει τις 500 τον χρόνο.

Επειδή στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων ο συγκεκριμένος καρκίνος οφείλεται σε ιό, έχουν εγκριθεί εμβόλια για τον HPV που γίνονται σε αγόρια και κορίτσια, σε μικρή κυρίως ηλικία, αλλά μπορούν να γίνουν και σε 20άρες.

Τα νέα ευρήματα θα παρουσιαστούν στο ετήσιο συνέδριο του βρετανικού Εθνικού Ερευνητικού Ιδρύματος Καρκίνου (NCRI), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ.



Πηγή : Web Only

www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου