Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Tουρκία: Ευαγγέλιο με... "κατάρα"


ImageΙστορίες αλά «Κώδικα ντα Βίντσι» κυκλοφορούν σε Τουρκία και κατεχόμενα αναφορικά με το Ευαγγέλιο του Αποστόλου

Βαρνάβα το οποίο εκλάπη το 1996 από τον τάφο του Αποστόλου Βαρνάβα που βρίσκεται στην ομώνυμη μονή στα κατεχόμενα.

Το θέμα του εν λόγω Ευαγγελίου έχει απασχολήσει αρκετές φορές τον τ/κ και τουρκικό Τύπο με τον μουσουλμανικό κόσμο να δίδει ιδιαίτερη έμφαση στο περιεχόμενό του καθώς όπως κατά καιρούς προβάλλεται (από μουσουλμανικές πηγές) μέσω αυτού του Ευαγγελίου προκύπτει ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν απλώς ο πρόδρομος του Μωάμεθ.

Ανεξαρτήτως τώρα τι θεωρεί ο μουσουλμανικός κόσμος για το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα, το ζήτημα επανήλθε στον τουρκικό και τ/κ Τύπο με την αναφορά ότι το συγκεκριμένο Ευαγγέλιο συνοδεύεται με «κατάρα» και ότι όποιος προσπάθησε να το αποκτήσει είτε βρίσκεται δολοφονημένος, είτε γίνεται απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Η τ/κ εφημερίδα «Σταρ Κίμπρις» επικαλούμενη τουρκικά δημοσιεύματα και υπό τον τίτλο «Είναι καταραμένο το Ευαγγέλιο» υπενθυμίζει ότι το Ευαγγέλιο κλάπηκε από ενόπλους το 1996 από τον τάφο του Αποστόλου Βαρνάβα και πως ο Τ/Κ δημοσιογράφος Κουτλού Ανταλί που είχε αφιερώσει αριθμό άρθρων του σχετικά με την κλοπή τελικά βρέθηκε δολοφονημένος.

Το περιοδικό «Ον Μάγκαζιν» αναφέρεται στο ίδιο θέμα στεγάζοντας το δημοσίευμα υπό τον τίτλο: «Ένα Ευαγγέλιο, τρεις δολοφονίες».

«Όσοι ενεπλάκησαν με το Ευαγγέλιο είτε δολοφονήθηκαν, είτε κινδύνεψε η ζωή τους» γράφει το συγκεκριμένο περιοδικό το οποίο πέραν του θανάτου του Ανταλί αναφέρει τη δολοφονία του Καρδιναλίου Μάριο Πομπέντα (σ.σ. το 2006, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι πρόκειται περί δολοφονίας), ο οποίος σύμφωνα με το περιοδικό επιχείρησε να αγοράσει το Ευαγγέλιο για λογαριασμό του Βατικανού, και στη δολοφονία της Βικτόρια Ραμπίν, εγγονής του πρώην Ισραηλινού πρωθυπουργού, Γιτζάκ Ραμπίν.

Εργκένεκον και στρατός

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο δημοσιογράφος της «Ζαμάν» Αϊντογάν Βαταντάς, στο βιβλίο του που φέρει τον τίτλο «Αποκρυφισμός», εξηγεί ότι το περιεχόμενο (γραμμένο στα αραμαϊκά) του Ευαγγελίου του Αποστόλου Βαρνάβα είναι πολύ

σημαντικό.

Εξηγεί ότι αντίγραφο του Ευαγγελίου βρέθηκε το 1981 σε μια σπηλιά στην Τουρκία (το συνδέει με τη δράση της τουρκικής παρακρατικής οργάνωσης «Εργκένεκον») και πως έτυχε ακολούθως εξέτασης από τον ακαδημαϊκό και μελετητή της αραμαϊκής, Χαμζά Χοτζαγκίλ.

Ο εν λόγω ακαδημαϊκός μόλις συνειδητοποίησε (πάντα σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα) ότι το ιερό βιβλίο που είχε στα χέρια του είναι το Ευαγγέλιο του Αποστόλου Βαρνάβα το παρέδωσε για φύλαξη στην τουρκική αστυνομία.

Ωστόσο ανακάλυψε στη συνέχεια ότι το αντίγραφο του ιερού βιβλίου μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ειδικού Πολέμου της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, στο κείμενό του το Ευαγγέλιο αναφέρεται στον Μωάμεθ ενώ παράλληλα αποδεικνύεται (μέσω αυτού) ότι τα τέσσερα Ευαγγέλια που έγιναν αποδεκτά από τη Χριστιανική Εκκλησία έχουν δεχθεί τροποποιήσεις στο περιεχόμενό τους.

Εν τω μεταξύ ποικίλα είναι και τα σενάρια αλλά και η παραφιλολογία που υπάρχει σε διαδικτυακούς χώρους αναφορικά με το θέμα.

Σύμφωνα με αυτά τα σενάρια που κυκλοφορούν στον μουσουλμανικό κόσμο, στο εν λόγω Ευαγγέλιο αναφέρεται ότι ο Ιούδας ήταν αυτός που σταυρώθηκε στη θέση του Ιησού Χριστού, ισχυρισμός που διατυπώνεται (πάντα σύμφωνα με αυτά τα σενάρια) και στο Κοράνι.

www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου