Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Τα θετικά της νηστείας της Σαρακοστής


Τα οφέλη απ’ την νηστεία είναι πολλά. Συγκεκριμένα, η έλλειψη ζωικών τροφών, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του προσλαμβανομένου κορεσμένου λίπους που είναι και το πιο επικίνδυνο, αυτό αμέσως έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των τιμών της χοληστερόλης και των γλυκεριδίων.


Ακόμα η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών -λόγω του καλίου που περιέχουν- βοηθούν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης καθώς επίσης μειώνουν και τα επίπεδα λιπιδίων και γλυκόζης στο αίμα, λόγω των φυτικών ινών. Ταυτόχρονα με την αυξημένη κατανάλωση λαχανικών, φρούτων και ακατέργαστων δημητριακών θωρακίζουμε τον οργανισμό μας με βιταμίνες και φλαβονοειδή, που είναι γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση και την τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Οι άνθρωποι που νηστεύουν φαίνεται ότι έχουν λιγότερο οξειδωτικό στρες -γεννεσιουργός αιτία εμφάνισης της αθηροσκλήρωσης, του καρκίνου και των εκφυλιστικών νοσημάτων του νευρικού συστήματος, όπως η νόσος του Πάρκινσον και η νόσος του Άλτσχαϊμερ. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της νηστείας, με λίγο προσοχή, μπορεί να επιτευχθεί μείωση του σωματικού βάρους.
Έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, αποδεικνύουν, πως οι άνθρωποι που έχουν υιοθετήσει την περιοδική νηστεία ζουν περισσότερα -και καλύτερα-χρόνια από τους υπόλοιπους.

Η αρτηριακή πίεση μειώνεται, όπως επίσης και η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι και η μείωση της εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων που ταλαιπωρούν κυρίως όσους υπερβάλλουν στις διατροφικές τους συνήθειες, ενώ έχουμε και καλύτερο έλεγχο του σωματικού μας βάρους.

Τέλος, μέσω της διαδικασίας της νηστείας προλαμβάνεται η εκδήλωση καρκίνου του παχέος εντέρου, διευκολύνεται η διαδικασία της χώνεψης των τροφών, καταπολεμάται η δυσκοιλιότητα -μέσω της καλύτερης λειτουργείας του πεπτικού σωλήνα- και ενισχύεται η αντιοξειδωτική δράση των κυττάρων.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος


www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου