Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Μεγάλος Αδερφός θα μας παρακολουθεί!



KARTAΗ «Ελεύθερη Ωρα» δεν άφησε έτσι την είδηση που δημοσιεύτηκε σήμερα σε μερίδα του Τύπου περί υιοθέτησης ηλεκτρονικής κάρτας αγορών, αντί αποδείξεων, από την κυβέρνηση. Θέσαμε το θέμα στον εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών: «Διαβάζω για μια ηλεκτρονική κάρτα αγορών, αντί αποδείξεων, στον Τύπο σήμερα και μάλιστα μεγάλα ρεπορτάζ. Η δική μου ερώτηση είναι η εξής: Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τα προσωπικά δεδομένα; Και ποιος θα διαχειρίζεται τις πληροφορίες για την οικονομική μας δραστηριότητα και ποιος εν τέλει θα μας φυλάει από τους φύλακες;»

Η απάντηση του κ. Πεταλωτή, επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για την υιοθέτηση του μέτρου, που όμως ενδέχεται να φαλκιδεύσει τις ελευθερίες μας και να μας θέσει σε μια μόνιμη κατάσταση ομηρίας: «Αυτό είναι ένα μέρος ενός ζητήματος, το οποίο θέτετε. Και φυσικά η κυβέρνηση θέλει να θεσπίσει την κάρτα πολίτη, όπως υπάρχει σε πολλές χώρες, έτσι ώστε να απλοποιούνται οι συναλλαγές, να απλοποιείται δηλαδή η συναλλαγή του Έλληνα πολίτη με το δημόσιο, ακόμη περισσότερο. Και φυσικά για τα προσωπικά δεδομένα υπάρχουν και διατάξεις».

Η απορία μας διατυπώθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτυπωθούν οι πραγματικοί κίνδυνοι: «Συγνώμη, εάν εγώ θέλω να κάνω μια αγορά σε ένα sex shop, θα πρέπει να υπάρχει το ηλεκτρονικό αποτύπωμα της αγοράς μου; Σας δίνω ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα, για να σας δείξω τα διλήμματα τα οποία προκύπτουν, τα οποία είναι πολύ σοβαρά. Γιατί το να υπάρχει καταγραφή της οικονομικής δραστηριότητας, κύριε εκπρόσωπε, σημαίνει ότι υπάρχει την ίδια στιγμή καταγραφή και της προσωπικής δραστηριότητας. Το σχόλιό σας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε γενικά, καθώς δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί οι λεπτομέρειες του σχεδίου αυτού, που παραπέμπει σε μεθόδευση κατά των προσωπικών μας ελευθεριών: «Είναι ένα ζήτημα, το οποίο θα τεθεί γενικότερα, και για την κάρτα του πολίτη και για όλα τα ζητήματα που αφορούν μια ηλεκτρονική παρακολούθηση των συναλλαγών μας. Υπάρχουν πολλά τέτοια ζητήματα. Είναι μια ευκαιρία να τα θέσουμε». Θα ερωτηθούμε όμως;

Νίκος Χιδίρογλου



www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου