Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Τρέξτε προς την αγκαλιά του... Μορφέα




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Μήπως τις νύχτες μένετε άυπνος ενώ την ημέρα ακολουθείτε καθιστική ζωή; Αν έχετε χάσει τον ύπνο σας, τότε θα ήταν καλύτερο, αντί να μετράτε... προβατάκια κάθε βράδυ, να βάλετε αθλητικά παπούτσια κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αρχίσετε το τρέξιμο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τακτική αερόβια άσκηση βοηθά στο να έχει το άτομο ήσυχες νύχτες στην αγκαλιά του Μορφέα, αν και δεν είναι σαφής ο μηχανισμός που οδηγεί σε αυτή τη σύνδεση. «Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο η άσκηση βοηθά στον ύπνο. Ωστόσο φαίνεται ότι, αν ένα άτομο είναι δραστήριο και κάνει αερόβια άσκηση, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κοιμάται όσες ώρες χρειάζονται για να ξεκουραστεί ο οργανισμός του τη νύχτα» αναφέρει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο δρ Ντέιβιντ Νταβίλα από το Εθνικό Ιδρυμα για τον Υπνο στις ΗΠΑ.

Πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν στο Σικάγο παρακολούθησαν 23 ενηλίκους (στην πλειονότητά τους γυναίκες 55 ετών και άνω) που ακολουθούσαν καθιστική ζωή και εμφάνιζαν πρόβλημα αϋπνίας. Οπως προέκυψε, ύστερα από 16 εβδομάδες με πρόγραμμα αερόβιας άσκησης στο οποίο περιλαμβάνονταν τρέξιμο σε διάδρομο ή άσκηση σε στατικό ποδήλατο, παρουσιάστηκε βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, καλύτερη διάθεση, μεγαλύτερη ζωτικότητα και λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=357399&dt=29/09/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου