Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Σφίξτε κι άλλο το ζωνάρι



Θα σφίξει και άλλο η «θηλιά» στον λαιμό του μικρομεσαίου πολίτη, ο οποίος καλείται να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο έλλειμμα της χώρας. Αντί σε τέσσερα χρόνια, όπως αρχικά είχε αφήσει να εννοηθεί η κυβέρνηση ότι θα γίνονταν η προσαρμογή, ο πρωθυπουργός ζήτησε, παραμονή των Θεοφανίων, την επίσπευση της επιβολής των οικονομικών μέτρων ώστε το έλλειμμα της Ελλάδος να περιοριστεί κάτω από 3% σε τρία χρόνια… μέτρων που για τον Έλληνα μεταφράζονται σε δυσβάσταχτους φόρους. Να σημειωθεί ότι η ξαφνική αυτή κυβερνητική οικονομική αλλαγή ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις επιταγές των Βρυξελλών που δεν επιθυμούσαν τετραετής περίοδο προσαρμογής της Ελλάδος.
Συγκεκριμένα την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ο οποίος ζήτησε επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε όλους τους τομείς και κυρίως στα θέματα της οικονομικής πολιτικής, ώστε η οικονομική προσαρμογή να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια. Στη συνεδρίαση αυτή συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Όπως τόνισε μετά τη σύσκεψη ο Γ. Παπακωνσταντίνου, συζητήθηκαν το πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και οι μεγάλες αλλαγές, με το πρόγραμμα ριζικών ανατροπών, που πρέπει να γίνουν στην Οικονομία και τη Δημόσια Διοίκηση. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, ζήτησε άμεσες αποφάσεις και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης σε τρία χρόνια, ώστε στο τέλος της τριετίας να έχει μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3% το οποίο, όπως εξήγησε, σημαίνει ότι η διάρκεια προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας δεν θα είναι τετραετής αλλά τριετής.
Πράγμα που σημαίνει, όπως εξήγησε κ. Παπακωνσταντίνου, το 2010 το έλλειμμα πρέπει να μειωθεί κατά τέσσερις μονάδες και τα δύο επόμενα χρόνια ανα τρεις μονάδες. Ωστόσο η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη υποστήριξε ότι οι μεγάλες αλλαγές στοχεύουν στην τόνωση της Αγοράς και στην ενίσχυση των επενδύσεων. Ξεκαθάρισε πως στις προθέσεις της κυβέρνησης δεν υπάρχει η αύξηση του ΦΠΑ από το 9 και το 19% που βρίσκεται σήμερα, αλλά ούτε κι η αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα. Επίσης, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταργήσει αναδρομικά, από το 2009, την αυτοτελή φορολόγηση εισοδημάτων. Αυτό θα γίνει από το 2010. Να σημειωθεί ότι στην Αθήνα βρίσκονται κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Θα συζητήσουν με την ελληνική πλευρά τους προσανατολισμούς επί συγκεκριμένων στοιχείων για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.


πηγή:www.adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου