Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Μυστήριο με το γάμο υπουργού! Απαρνήθηκε το Ισλάμ για τα μάτια μιας Ελληνίδας


Ο λαός λέει για το .... καράβι,οτι κάνει όμως και ιεραποστολή είναι απο τα πρωτάκουστα .


Μυστήριο με το γάμο Ιρανού υπουργού με Ελληνίδα!





των Κώστα Τσίτουνα

- Εύας Παπαδάτου

Ένας γάμος-μυστήριο, που τελέστηκε πριν από τριάντα δύο χρόνια στο Βόλο, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κυβέρνηση του Ιράν. Η αποκάλυψη ότι ο νυν υπουργός Έρευνας και Επιστημών του Ιράν είχε βαφτιστεί στο παρελθόν χριστιανός ορθόδοξος και είχε παντρευτεί Ελληνίδα έχει κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσιάζει σήμερα η «Espresso», ο 53χρονος Ιρανός καθηγητής πανεπιστημίου και μέλος της κυβέρνησης του Ιράν Kamran Daneshjoo πριν από τριάντα δύο χρόνια βαφτίστηκε χριστιανός στο Βόλο και στη συνέχεια παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο μια φοιτήτρια ονόματι Ολγα, με την οποία είχε γνωριστεί στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Η αποκάλυψη της υπόθεσης στα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στο καθεστώς του Ιράν και σε όλες τις ισλαμικές χώρες, καθώς στα θεοκρατικά καθεστώτα θεωρείται μεγάλο σκάνδαλο ένα μέλος της κυβέρνησης να μην ασπάζεται το Κοράνι και ακόμα μεγαλύτερο παράπτωμα ο ασπασμός της χριστιανικής θρησκείας.

Το γεγονός αυτό έχει καταγραφεί σε έγγραφα που δημοσιεύει η «Espresso», ενώ το επιβεβαιώνει μιλώντας στην εφημερίδα μας ο ίδιος ο ιερέας που τέλεσε τότε τα δύο μυστήρια, πατέρας Ιωάννης Σταθόπουλος. Ωστόσο το γραφείο Τύπου της ιρανικής πρεσβείας στην Ελλάδα διαψεύδει το περιστατικό αποδίδοντάς το σε προπαγάνδα των πολιτικών αντιπάλων του 53χρονου. Και σε όλες τις ιστοσελίδες όμως οι οποίες φιλοξενούν το βιογραφικό του Kamran Daneshjoo δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο Ιρανός υπουργός είναι παντρεμένος.

Τα έγγραφα-φωτιά

Το πρώτο έγγραφο, το οποίο φέρει ημερομηνία 8 Σεπτεμβρίου του 1978, είναι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα και αναφέρει την απόφαση της Μητρόπολης Δημητριάδος Βόλου να ικανοποιήσει την επιθυμία του -τότε φοιτητή στην Αγγλία- Kammran Daneshjoo να ασπαστεί το χριστιανισμό. Το έγγραφο είναι υπογεγραμμένο από τον πρωτοσύγκελο, ο οποίος αναπλήρωνε τον μητροπολίτη. Συγκεκριμένα στο έγγραφο αναφέρεται:

«Εχοντες υπ’ όψιν την υπό χθεσινήν ημερομηνίαν υποβληθείσαν ημίν υμετέραν αναφοράν, δι’ ης εγνώσθη υμίν ότι εκατηχήσατε τον μωαμεθανόν Κάμρον Ντανέστζου και ότι ούτος εξεδήλωσεν επιθυμίαν να λάβη το Ιερόν Βάπτισμα για να γίνη Χριστιανός, παρακαλούμεν όπως βαπτίσετε τούτον».

Το δεύτερο έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα μας, γραμμένο κι αυτό στα ελληνικά, επιβεβαιώνει την τέλεση του μυστηρίου της βάφτισης. Σε αυτό αναφέρεται πως ο Kamran Γεώργιος του Masoud και της Motohara, από το Ιράν, βαφτίστηκε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως από τον πατέρα Ιωάννη Σταθόπουλο και έλαβε το χριστιανικό όνομα Γεώργιος. Η ανάδοχος που παρέστη στη βάφτιση ήταν η Ευτυχία Γουλιώτη και η βάφτιση τελέστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1978:

«Ο υπογεγραμμένος ιερεύς Ιωάννης Σταθόπουλος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αναλήψεως Βόλου βεβαιώ ότι ως εμφαίνεται εκ των παρ’ ημών τηρουμένων βιβλίων βαπτίσεων, ο Καμράν - Γεώργιος DANESHZOU του MASOUD και της MOTOHARA, από το Ιράν, εβαπτίσθη εις τον Ιερόν Ναόν Αναλήψεως, υπ’ εμού, με την υπ’ αριθ. 1987/78 άδειαν της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και έλαβε το θρησκευτικόν όνομα Γεώργιος. Ανάδοχος παρέστη η κ. Ευτυχία Γουλιώτη. Η Βάπτισις ετελέσθη την 8ην Σεπτεμβρίου του έτους 1978 και κατεχωρήθη εις το βιβλίον Βαπτίσεων με αριθ. 62».

Επιπλέον, υπάρχει και ένα τρίτο έγγραφο, γραμμένο στα αγγλικά, στο οποίο αναφέρεται η τέλεση του γάμου του Ιρανού υπουργού με μια φοιτήτρια που λεγόταν Ολγα. Παράλληλα αναφέρεται ότι το μυστήριο τελέστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1978, δηλαδή μία ακριβώς ημέρα μετά τη βάπτισή του, μεταξύ του Γεώργιου Kamran Daneshjoo και της Ολγας. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι πουθενά δεν αναγράφεται το επίθετο τής συζύγου. Παρ’ όλα αυτά σημειώνεται πως η Ολγα ήταν χριστιανή ορθόδοξη, γεννημένη το 1953, δηλαδή ήταν 25 ετών όταν παντρεύτηκε και μάλιστα ότι αυτός ήταν ο δεύτερος γάμος της. Το πρόσωπο-μυστήριο με το όνομα Ολγα, σύμφωνα με το έγγραφο, είχε ελληνική υπηκοότητα και διέμενε εκείνη την εποχή στην Αγγλία. Στα στοιχεία του νυν υπουργού αναφέρεται πως ήταν γεννημένος το 1957, δηλαδή μόλις 21 ετών, ιρανικής καταγωγής και πως επίσης διέμενε στην Αγγλία. Μάλιστα τόσο η βάπτιση του Daneshjoo όσο και ο γάμος τελέστηκαν από τον πατέρα Ιωάννη Σταθόπουλο.

Ο ιερέας που τον βάφτισε θυμάται...

Η όλη ιστορία θυμίζει σενάριο ταινίας μυστηρίου. Ομως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Και όπως χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στην «Espresso» ο ιερέας Ιωάννης Σταθόπουλος, τα γραπτά μένουν, «scripta manent». Ο συνταξιούχος σήμερα κ. Σταθόπουλος αποκάλυψε ότι πράγματι τέλεσε αυτά τα δύο μυστήρια πριν από πολλά χρόνια.

«Το θυμάμαι, αλλά όπως καταλαβαίνετε, έχουν περάσει τριάντα δύο χρόνια και υπάρχει στο νου μου αμυδρά. Εξάλλου έχω τελέσει δεκάδες γάμους και βαπτίσεις αλλόθρησκων που θέλησαν να αλλάξουν το θρήσκευμά τους είτε επειδή αγάπησαν χριστιανό ή χριστιανή είτε για άλλους λόγους. Να σημειώσω ότι όταν ένας ετερόδοξος θελήσει να γίνει χριστιανός ορθόδοξος, κάνει αρχικά αίτηση στη μητρόπολη της περιοχής όπου ζει. Από εκεί αναθέτουν σε έναν ιερέα να κάνει κατήχηση στον αιτούντα, η οποία διαρκεί από δύο έως τέσσερις μήνες. Κατόπιν ενημερώνεται η μητρόπολη, η οποία και δίνει την εντολή για να γίνει η βάφτιση» επισήμανε ο κ. Σταθόπουλος.

Η απάντηση της πρεσβείας

Η «Espresso» πάντως επικοινώνησε με το γραφείο Τύπου της ιρανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, το οποίο διέψευσε όλα όσα γράφονται για τον υπουργό Kamran Daneshjoo, αποδίδοντάς τα σε προπαγάνδα πολιτικών του αντιπάλων. Οπως χαρακτηριστικά μάς ανέφεραν από την πρεσβεία, τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει: «Πρόκειται για ψεύδη, τα οποία αναπαράγουν ορισμένες ιστοσελίδες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στο Κουβέιτ. Στο Ιράν το θέμα είναι υποβαθμισμένο και η κυβέρνηση δεν υιοθετεί τα δημοσιεύματα, γι’ αυτό δεν χρειάστηκε να κάνει περαιτέρω έρευνες. Από όσα μπορούμε να ξέρουμε, ο κ. Daneshjoo δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα και δεν είναι παντρεμένος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Kamran Daneshjoo θεωρείται ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και ήταν από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της προεκλογικής εκστρατείας του 2009. Τα αποτελέσματα μάλιστα των εκλογών είχαν αμφισβητηθεί από την αντιπολίτευση.

πηγή:espresso

αναδημοσίευση από: http://exagorefsis.blogspot.com/

www.zoiforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου