Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Πώς επηρεάζεται το φύλο του εμβρύου;



Πώς θα σας φαινόταν, εάν μπορούσατε να επιλέξετε το φύλο του μωρού που πρόκειται να γεννήσετε;

Αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι κλειδί για τη διαμόρφωση του φύλου το εμβρύου αποτελεί το είδος του πρωινού που τρώει η μέλλουσα μαμά, όταν βρίσκεται στους πρώτους μήνες της κύησης.

Έτσι, λοιπόν, όταν μία έγκυος καταναλώνει ένα πρωινό πλούσιο σε λιπαρά, τότε έχει περισσότερες πιθανότητες να γεννήσει αγόρι, ενώ το πρωινό χαμηλών λιπαρών είναι πιο πιθανό να οδηγήσει στη γέννηση κοριτσιού.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Missouri υποστήριξαν ότι ο περιορισμός στην κατανάλωση φαγητού κατά τις πρώτες ημέρες της σύλληψης οδηγεί σε υπερίσχυση του θηλυκού φύλου, καθώς τα αρσενικά έμβρυα θεωρούνται πιο «ευαίσθητα», όταν βρίσκονται εντός της μήτρας. Οι ερευνητές ανέλυσαν τα γονίδια στον πλακούντα εγκύων ποντικιών. Σε ορισμένα από τα πειραματόζωα, στα οποία ακολουθήθηκε δίαιτα είτε υψηλών είτε χαμηλών λιπαρών, παρατηρήθηκε μεγάλη διαφορά, συγκριτικά με άλλα, στα οποία χορηγήθηκαν φαγητά με φυσιολογική ποσότητα λιπαρών. Συνολικά, περίπου 2.000 γονίδια επηρεάστηκαν, μέσα σε μόλις 12 ημέρες μετά τη σύλληψη, συμπεριλαμβανόμενων κι εκείνων που επηρεάζουν τη λειτουργία των νεφρών.


Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, αποτελεί συνέχεια μιας προηγούμενης, που διεξήχθη πριν από δύο χρόνια, η οποία αποκάλυψε ότι η διατροφή της γυναίκας τις ημέρες της σύλληψης επηρεάζει το φύλο του μωρού της.

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου