Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ εκτος απο την φορολόγηση της Εκκλησίας θέλει να επεμβαίνει και στις εκλογές επισκόπων.


Βολές Πάγκαλου για φορολογία της Εκκλησίας και εκλογή Ιεραρχών

Τη χθεσινή δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ότι είναι «παρωνυχίδα η φορολόγηση της Εκκλησίας περιουσίας», σχολίασε από την Καβάλα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.

Συγκεκριμένα ο κ. Πάγκαλος τόνισε: «Αν είναι παρωνυχίδα γιατί η Εκκλησία κάνει τόση φασαρία, καλό θα ήταν να δείξει η εκκλησία κάποια μεγαλοψυχία. Όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι οι δυνατότητες της εκκλησίας, όλοι συμπαθούμε την εκκλησία και αναγνωρίζουμε το φιλανθρωπικό της έργο».

«Όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι οι δυνατότητες της εκκλησίας, όλοι συμπαθούμε την εκκλησία και αναγνωρίζουμε το φιλανθρωπικό της έργο. Δεν είναι όμως δυνατόν σε μια σύγχρονη κοινωνία να υπάρχει ομάδα ανθρώπων η οποία δεν υφίσταται κανέναν έλεγχο. Εξάλλου αυτό είναι και αντίθετο και με το Ορθόδοξο Χριστιανικό δόγμα», συνέχισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος επισήμανε πως και οι ιεράρχες ως άνθρωποι που είναι κρίνονται όχι μόνο από το Θεό αλλά και από τους ανθρώπους, ενώ σημείωσε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την εκλογή των Ιεραρχών.

Συγκεκριμένα είπε: "Εκλέγονται από τους ομοίους τους και δεν υφίστανται καμία παρέμβαση των πιστών στη διαδικασία αυτή, ούτε και καθ' όλη τη διάρκεια της ισόβιας παραμονής τους στο αξίωμα. Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα οικονομικά της Εκκλησίας και των μητροπόλεων».

Τέλος, τόνισε ότι «καλό είναι λοιπόν να υπάρχει ένας έλεγχος ανάλογος με αυτόν που υπάρχει για όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες και οργανώσεις. Έτσι, η εκκλησία θα διασφαλίσει την αξιοπιστία της και θα βοηθήσει ώστε να περιοριστούν ορισμένα περιστατικά πολυτελούς διαβίωσης ιεραρχών που ορισμένες φορές ενοχλούν τους πιστούς».

πηγή:www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου