Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

Το μυστικό του πετυχημένου γάμουΟταν η σύντροφος είναι... πιο έξυπνη και τουλάχιστον 5 χρόνια νεότερη από τον σύζυγό της, τότε η πιθανότητα διαζυγίου μειώνεται σημαντικά, σύμφωνα με βρετανική έρευνα-έκπληξη

Αντρες όλου του κόσμου: Ξεχάστε τις ρομαντικές βραδιές υπό το φως των κεριών με την αγαπημένη σας και τα ατελείωτα κομπλιμέντα. Εάν θέλετε να στεριώσει ο γάμος σας, δεν έχετε παρά να επιλέξετε μία σύντροφο πιο έξυπνη από εσάς και τουλάχιστον πέντε χρόνια μικρότερή σας.


Το μυστικό του πετυχημένου γάμου

Το μήνυμα αυτό στέλνουν επιστήμονες του βρετανικού Πανεπιστημίου Μπαθ, τονίζοντας πως η «μυστική συνταγή» για έναν επιτυχημένο γάμο απέχει μακράν από... συναισθηματισμούς.

Η 28χρονη ποπ σταρ Μπιγιονσέ και ο 39χρονος σύζυγός της ράπερ Τζέι  Ζ έχουν πολλές πιθανότητες να διατηρήσουν τον γάμο τους, σύμφωνα με τη  βρετανική έρευνα
Η 28χρονη ποπ σταρ Μπιγιονσέ και ο 39χρονος σύζυγός της ράπερ Τζέι Ζ έχουν πολλές πιθανότητες να διατηρήσουν τον γάμο τους, σύμφωνα με τη βρετανική έρευνα

Σε άρθρο τους στην επιθεώρηση «Εuropean Journal of Operational Research», oι ερευνητές επισημαίνουν πως ένα ζευγάρι όπου η σύζυγος έχει υψηλότερο δείκτη ευφυϊας και ηλικιακά είναι κατά πέντε χρόνια μικρότερη από τον σύντροφό της έχει περισσότερες πιθανότητες για μακροβιότερο γάμο, ειδικά αν κανείς από τους δύο δεν έχει στο «ενεργητικό του» ένα διαζύγιο.

Για παράδειγμα, η 28χρονη ποπ σταρ Μπιγιονσέ και ο 39χρονος σύζυγός της, ράπερ Τζέι Ζ, έχουν πολλές πιθανότητες να διατηρήσουν τον γάμο τους.

Ο σύντροφός της είναι αρκετά μεγαλύτερός της, όμως η εκρηκτική σταρ διαθέτει πανεπιστημιακό δίπλωμα.

Αντιθέτως, ένα από τα διάσημα ζευγάρια του Χόλιγουντ, Μάικλ Ντάγκλας και Κάθριν Ζέτα Τζόουνς δεν έχουν πολλές πιθανότητες να γεράσουν μαζί, αφού ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Βασικό Ενστικτο» μετρά ήδη ένα διαζύγιο.

Για να καταλήξουν σ' αυτά τα συμπεράσματα, οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο και το ιστορικό των ερωτικών σχέσεων 1.500 ζευγαριών. Αρχικά μελέτησαν συνεντεύξεις ζευγαριών που είτε ήταν παντρεμένα είτε είχαν σοβαρή σχέση (οι πρώτες συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν πριν από πέντε χρόνια).

Διαπιστώσεις
Υστερα από μία πενταετία, οι ερευνητές επικοινώνησαν με χίλια από αυτά τα ζευγάρια για να δουν εάν ήταν ακόμα μαζί. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι τα ζευγάρια όπου η γυναίκα ήταν πέντε ή περισσότερα χρόνια μεγαλύτερη από τον άνδρα είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν από τα συνομήλικα ζευγάρια. Οι πιθανότητες διαζυγίου ήταν ακόμα μικρότερες αν ο άνδρας ήταν τουλάχιστον πέντε χρόνια μεγαλύτερος από τη γυναίκα.

Επιπλέον, όταν και οι δύο σύντροφοι είχαν βιώσει ένα διαζύγιο, είχαν περισσότερες πιθανότητες να κρατήσουν τον γάμο τους, σε αντίθεση με τα ζευγάρια όπου είχε χωρίσει μόνον ο ένας.

Ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Εμάνουελ Φράγκνιερ, και οι συνεργάτες του υπογραμμίζουν πως σε πρώτη φάση άντρες και γυναίκες επιλέγουν τους συντρόφους τους με βάση τα συναισθήματα, τη φυσική έλξη, τα κοινά ενδιαφέροντα και τις κοινές αντιλήψεις, κριτήρια τα οποία, όπως αποδεικνύεται από τη βρετανική έρευνα, δεν είναι πρωταρχικής σημασίας για έναν επιτυχημένο γάμο...

ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗ
mina@pegasus.gr

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου