Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Στον... καναπέ αθλούνται οι Έλληνες


Έρευνα του Ευροβαρόμετρου για την άθληση

Αρκετά λιγότερο από τον μέσο όρο των Ευρωπαίων αθλούνται οι Έλληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου που δημοσιεύθηκαν σήμερα. Μόλις το 3% των Ελλήνων που ρωτήθηκαν απάντησαν ότι γυμνάζονται ή αθλούνται τακτικά έναντι 9% που είναι το ποσοστό των Ευρωπαίων.

Στο πόσο συχνά καταπιάνονται με άλλη φυσική άσκηση, πέραν του αθλητισμού, όπως περπάτημα ή χορός, οι Έλληνες απάντησαν “Σχεδόν τακτικά” σε ποσοστό 33% έναντι 38% που είναι ο μέσος όρος των Ευρωπαίων. Ακόμη οι Έλληνες, όταν αθλούνται, το κάνουν σε ποσοστό 74% για λόγους υγείας, έναντι 61% στην Ευρώπη.

Οι υποδομές της Ελλάδας σε χώρους άθλησης φαίνονται να μην ικανοποιούν τους Έλληνες. Την ώρα που το 48% των κατοίκων της Ε.Ε. που αθλούνται ανέφεραν ότι το κάνουν σε πάρκο ή στη φύση, το ποσοστό των Ελλήνων είναι 27%. Ακόμη το 63% των Ελλήνων ανέφεραν ότι αθλούνται “στο δρόμο μεταξύ σπιτιού και σχολείου/δουλειάς/μαγαζιών”.

Σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι πως μόλις 23% των Ελλήνων έναντι 37% που είναι ο μέσος όρος της Ε.Ε. θεωρούν ότι η περιοχή που μένουν, τους παρέχει τις δυνατότητες να αθλούνται. Τέλος οι Έλληνες σε ποσοστό 14% θεωρούν πως οι τοπικές αρχές δεν κάνουν αρκετά για τους πολίτες τους σε σχέση με τις αθλητικές δραστηριότητες, έναντι 11% των Ευρωπαίων.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας επιλέγοντας το αρχείο, σε μορφή pdf, από τη στήλη δεξιά.

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου