Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΟΥΡΟΥ ΡΑΖΝΙΣ



Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΟΥΡΟΥ ΡΑΖΝΙΣ

π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου (†)

Από το ανέκδοτο έργο του: «Διαβρωτική Επίδραση των "Αιρέσεων". Αντιαιρετική ποιμαντική στη δεκαετία του 1990».

Πρόκειται για τον Ινδό ψευδομεσσία Madhya Pradesh (+1990) που αυτοονομάσθηκε φωτισμένος γκουρού Rajneesh Chadran Mohan. Στην αρχή ονομάζετο Acharya (Δάσκαλος) και αργότερα, όταν εγκαταστάθηκε στην ΡΟΟΝΑ και ίδρυσε το περιβόητο κοινόβιο του σεξ, ονομάσθηκε Bhagwan (Φωτισμένος, θεός). Το 1981 μετακόμισε στις ΗΠΑ και ίδρυσε εκεί τη θρησκευτική του πολιτεία (Rajneeshpuram) και τη δική του θρησκεία (Rajneeshismus).

Εκδιώχθηκε από τις ΗΠΑ και υστέρα από περιπλάνηση (ήλθε και στην Κρήτη) εγκαταστάθηκε και πάλι στην ΡΟΟΝΑ. Το 1988 πήρε τον τίτλο «Βούδδας», ύστερα και πάλι το όνομα Shree Rajneesh και τελικά το όνομα OSHO. Και αυτή η κίνηση δραστηριοποιείται με εκατοντάδες οργανώσεις - παρακλάδια, που αναφέρονται στο διαλογισμό, σε θεραπευτικές ψυχοτεχνικές, στο θέατρο, στην τέχνη, στον αθλητισμό, στις πολεμικές τέχνες και σε πολλές επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους, όπως ντίσκο, εστιατόρια, μεταφορικά κέντρα, ταξιδιωτικά γραφεία κ. ο. κ.

Αναφέρουμε ενδεικτικά μερικές από τις οργανώσεις αυτές: «Κέντρο Χάθα για θεραπεία και διαλογισμό» (Hatha Zentrum für therapie und Meditation). «Ανθρωπανεπιστήμιο» (Humaniversity). «Λέσχη Αθανασίας» (Immortality Club). «Ινστιτούτο για θεραπευτική «Έρευνα» (Instifcut fόr Therapeiforschung). «Σχολή Ko Hsuan» (Ko Hsuan Schule). «Διαλογιστικό Κέντρο του Μαχαμπόντι Ραζνίς» (Mahabodhi RMC). «Παραγωγές: «Ένας μόνο ουρανός» (One Sky Only Productions). «Ινστιτούτο Καρατέ του Ραζνίς» (Rajneesh Institut für Karate). «Tao Te Puh». «Σωματείο για την προώθηση του Φυσικού και ανώδυνου Τοκετού» (Verein zur Forderung der Naturlichen und sanften Geburt). «Σχολή Ζέν - Σιάτσου» (Zen - Shiatsu Schule). «Κέντρο για Χαλάρωση και Συνείδηση» (Zentrum fόr Entspauunug und Bew usstsein).

Ο Ραζνίς εκφράσθηκε με ενθουσιασμό για τον Χίτλερ. Αναφερόμενος στην Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή είπε στις 8 Μαρτίου 1987: «Η Γερμανική Βουλή είναι γεμάτη φόβο. Ποτέ δεν θα μπορούσα να φαντασθώ πως ο Αδόλφος Χίτλερ άφησε πίσω του τέτοιους φοβιτσιάρηδες... Αλλά η Γερμανική Βουλή δεν μπορεί να με εμποδίσει να διαφθείρω τη σκέψη των ανθρώπων... Καταστρέφω το μηχανισμό σκέψης των ανθρώπων, ώστε να βρεθούν στην καρδία» .

Ο Ραζνίς πρότεινε το 1988 μια «μη πολιτική κυβέρνηση», επειδή, όπως ισχυρίσθηκε, οι πολιτικοί «θα οδηγούσαν τον κόσμο στην καταστροφή». Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, οπαδοί του Ραζνίς στη Γερμανία εκλέχθηκαν σε τοπικές βουλές μέσω των «Πράσινων» .

www.egolpio.com

2 σχόλια:

  1. Kαλησπερίζω!!
    Υπάρχουν ακόμα ανθρωποι που πιστεύουν
    ανθρώπους;
    Τι να πω ο Θεός να μας ελεήσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. dromeas είπε..

    Δυσρηχώς υπάρχουν και σημερα κάποιοι που τα πιστευουν αυτά.Αν πας σε μια τετοια "συγκέντρωση" θα δεις πλούσιες κυριες να το παρακολουθού,διότι αυτες δεν έχουν που να ξοδέψουν τον χρόνο τους και πανε σε παρόμιες συγκεντρωσεις για να κάνουν "ανίχνευση στο υποσυνείδητο" τους.Τωρα πανω σε αυτό τι να πω...Καλή σου μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή