Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ετοίμαζαν χτύπημα κατά της Αρχιεπισκοπής


Πηγή:ANT1



Την έδρα της Αρχιεπισκοπής σχεδίαζαν να χτυπήσουν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, σύμφωνα με ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής. Μάλιστα οι κάμερες ασφαλείας του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου έχουν καταγράψει ύποπτες κινήσεις των συλληφθέντων.

Θεαματικό χτύπημα, όμως φαίνεται ότι προετοίμαζαν οι συλληφθέντες και με στόχο τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, κάτι που, όπως όλα δείχνουν, απετράπη διά της έγκαιρης σύλληψης των «Έξι».

Οι έξι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη. Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους διώξεις για τέσσερα κακουργήματα και ισάριθμα πλημμελήματα.

Η δίωξη σε βάρος τους αφορά τα κακουργήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο σε ανθρώπους ή πράγματα, έκρηξης από κοινού τετελεσμένης και σε απόπειρα από την οποία προκύπτει κίνδυνος για άνθρωπο και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Επίσης, η δίωξη αφορά τα πλημμελήματα της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς τελεσθείσας με έκρηξη, παράνομης οπλοφορίας, παράνομης οπλοχρησίας και παράνομης οπλοκατοχής. Ο εκ των συλληφθέντων Νίκος Μαζιώτης επιβαρύνεται με τις διατάξεις του νόμου περί τρομοκρατικών οργανώσεων ως διευθύνων την οργάνωση.

Οι κατηγορούμενοι προσήχθησαν λίγο μετά τις 10:00 της Δευτέρας στην Εισαγγελία, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Χρησιμοποιήθηκαν έξι τζιπ της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς ο καθένας ήταν μόνος του σε κάθε αυτοκίνητο, ενώ έξω και γύρω από την Εισαγγελία ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 100 φίλοι και συγγενείς τους, οι οποίοι με την άφιξη των έξι συλληφθέντων φώναζαν συνθήματα και επιτέθηκαν κατά δημοσιογράφων και οπερατέρ.

Την ίδια ώρα, τη γιάφκα των τρομοκρατών αναζητά η αστυνομία σε Αττική, Αχαΐα, Βόλο, Κύθηρα και Πελοπόννησο μετά τη σύλληψη των έξι ατόμων. Από την έρευνα που συνεχίζεται σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια βρέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, υλικά μεταμφίεσης κουκούλες και αλλοιωτές φωνής, ενώ μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχουν βρεθεί όπλα και εκρηκτικά. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι τα ευρήματα αυτά θα οδηγήσουν την Αντιτρομοκρατική στην κεντρική γιάφκα της νεο-τρομοκρατίας.

Εν τω μεταξύ, τα ονόματα και οι φωτογραφίες των συλληφθέντων δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία, την Κυριακή. Πρόκειται για τους Nικόλαο Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα, Ευάγγελο Σταθόπουλο, Χριστόφορο Κορτέση, Σαράντο Νικητόπουλο και Κωνσταντίνο Γουρνά, όλοι από 30 έως 40 χρόνων.

Στο σπίτι του ζεύγους Mαζιώτη και Ρούπα στο Λαγονήσι εντοπίσθηκε σκληρός δίσκος υπολογιστή με προκηρύξεις για προηγούμενες ενέργειες του «Επαναστατικού Αγώνα» και ένα σχέδιο προκήρυξης για μελλοντική τρομοκρατική επίθεση.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί από τις έρευνες έχουν βάλει στο στόχαστρο τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των συλληφθέντων, αλλά και τις συναντήσεις που φέρονται να είχαν τόσο σε σπίτια, όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους συλληφθέντες εκτιμάται ότι ήταν μαζί με τον Λάμπρο Φούντα στις 10 Μαρτίου στο αιματηρό επεισόδιο της Δάφνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου