Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Το χάπι εντ επηρεάζει τις σχέσεις των ζευγαριών





Το χαρούμενο τέλος των ταινιών δεν μας εξασφαλίζει το παραμυθένιο «έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα». Κι αυτό διότι εθιζόμαστε σε εικόνες και συμπεριφορές πλασματικές, τις οποίες αναμένουμε να συναντήσουμε στην προσωπική μας ζωή. Και τότε επέρχονται και τα προβλήματα στη σχέση μας.


Το χάπι εντ επηρεάζει τις σχέσεις των ζευγαριών

Oπως αποκαλύπτει μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, οι ιστορίες αγάπης στον κινηματογράφο επηρεάζουν αρκετά τη συναισθηματική μας ζωή. Eπειτα από δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε, 500 από τους 1.000 Αυστραλούς που συμμετείχαν σε αυτή απάντησαν ότι οι ρομαντικές κομεντί με το αίσιο τέλος έχουν κλονίσει την άποψή τους για την ιδανική σχέση.

Eνας στους τέσσερις Αυστραλούς απάντησε ότι ο/ η σύντροφός του αναμένει να ξέρει ανά πάσα στιγμή το τι σκέφτεται. Επίσης, ένας στους πέντε απάντησε ότι το έτερον ήμισυ περιμένει να δεχτεί δώρα και λουλούδια χωρίς λόγο, γιατί είναι κάτι που έχει δει πως «συμβαίνει».

Η Αυστραλή σύμβουλος σχέσεων Γκαμπριέλ Μόρισι συμφωνεί πως «η αίσθηση που αφήνουν οι ταινίες με το «χάπι εντ» τους μπορεί να επηρεάσει την άποψή μας για τις αληθινές σχέσεις».



www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου