Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

To indymedia, το ΠΑΣΟΚ και η τρομοκρατία


skitso tromokratiaΣτη γνωστή παρακρατική ιστοσελίδα athens.indymedia.org που «φιλοξενείται» στο διακομιστή (server) του ΕΜΠ, συνεχίζονται τα εμετικά σχόλια κατά του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, ο οποίος έπεσε νεκρός προχθές στην Ηλιούπολη από τις σφαίρες των αριστεριστών τρομοκρατών της «Σέχτας Επαναστατών». Φαίνεται τελικά ότι σε αυτό τον τόπο τίποτα δεν αλλάζει.

«Το δίλημμα είναι ένα: ρουφιάνος ή δωσίλογος;», έγραφαν στη γνωστή αριστεριστική διάλεκτό τους, οι θιασώτες της σύγχρονης ΟΠΛΑ για τον συνάδελφο. Επίσης, στις διάφορες αναρτήσεις μετά το συμβάν, διαβάζουμε απίστευτα πράγματα: «το συγκεκριμένο γεγονός, η εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια, έχει μέχρι στιγμής παίξει το ρόλο που οφείλει: να διατηρήσει το φόβο και την καχυποψία σε μια κοινωνία που με το ζόρι κρατιέται στα πόδια της. Και αυτό δεν οφείλεται στην πράξη της εκτέλεσης καθεαυτή, αλλά στο επικοινωνιακό της μέρος». Φυσικά, δεν έκρυβαν το μίσος τους για τον δημοσιογράφο: «Το δίλημμα είναι ένα: ρουφιάνος ή δωσίλογος;» Σε γραφείο Τύπου των δολοφόνων έχει εξελιχθεί το indymedia!

Και αυτοί ακόμα είναι στο διαδίκτυο, μέσα μάλιστα από server που έχει στηθεί και λειτουργεί, με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. «Σιχαμένε Γκιόλια, αναρωτιέσαι γιατί σε λένε ακροδεξιό;», έγραφαν οι θιασώτες του «αντάρτικου πόλεων» στο athens.indymedia.org. Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» το Νοέμβριο του 2009, «τη στήριξή της στους πρυτάνεις του ΕΜΠ, με αφορμή τη δίωξη που τους ασκήθηκε για τη λειτουργία της ιστοσελίδας indymedia, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι “η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης είναι πάνω από όλα”».

Διαβάστε όλη τη δήλωση: «Ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία. Αλίμονο αν βάλουμε μπροστά το θέμα του φόβου. Νομίζω ότι πάνω από όλα είναι η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης». Τέτοιες αντιλήψεις όμως αδρανοποιούν τις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας και δίνουν το πάτημα στην αριστεριστική αλητεία του indymedia να σκορπά την ιδεολογική ηρωίνη της και το θάνατο, με το περιτύλιγμα της «επαναστατικής βίας».

Φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για «ενόχληση από τη διάδοση ιδεών και απόψεων, που δεν συνάδουν με τις κατεστημένες αντιλήψεις, δεν μπορούν να αποτελούν το πρόσχημα για την υλοποίηση προληπτικής λογοκρισίας και καταστολής, προσαρμοσμένης μας υποδείξεις και την κυρίαρχη ιδεολογία ακραίων πολιτικών κομμάτων», όταν ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης της λειτουργίας της παρακρατικής καμαρίλας του indymedia μέσω του δικτύου του ΕΜΠ. Εδώ, στην περίπτωση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, υπάρχει καραμπινάτη ηθική αυτουργία στην τέλεση αμέτρητων κακουργηματικών πράξεων.

Είναι αμέτρητοι οι άνθρωποι που όλα αυτά τα χρόνια έχουν στοχοποιηθεί από το συγκεκριμένο δίκτυο. Μεταξύ τους και ο Σωκράτης Γκιόλιας. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κωφεύει, εγείροντας με τη στάση της σωρεία ερωτημάτων. Την ίδια ώρα όμως, ζωές χάνονται, άνθρωποι τραυματίζονται, περιουσίες καίγονται, εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους, καθώς κάποιοι στην κυβέρνηση δεν θέλουν να τσαλακώσουν το «αριστερό» και «προοδευτικό» προφίλ τους. Έτσι όμως δεν καταπολεμάται η τρομοκρατία.

Το ερώτημα εδώ είναι: Θέλει πραγματικά το ΠΑΣΟΚ να καταπολεμήσει την τρομοκρατία; Αν ναι, τότε ξέρει τι πρέπει να κάνει.



www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου