Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Εφτιαξαν αυτοκίνητο που κινείται μόνο του!


Οι επιστήμονες προέβλεψαν πως σε 10 με 20 χρόνια οι άνθρωποι πλέον δεν θα οδηγούν

Σε 10 με 20 χρόνια τα αυτοκίνητα θα κινούνται μόνα τους, χωρίς οδηγούς, υποστηρίζουν Γερμανοί επιστήμονες από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, που τελειοποίησαν ένα αυτόνομο όχημα, στο οποίο έχουν προστεθεί κάμερες, αποστασιόμετρα λέιζερ, αισθητήρες θερμότητας και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης.


Εφτιαξαν αυτοκίνητο που κινείται μόνο του!

Το όχημα, με την ονομασία Made in Germany (ΜIG), επέδειξε χθες τις ικανότητές του στο Βερολίνο, κάνοντας μόνο του κύκλους γύρω από ένα άλλο σταθμευμένο αυτοκίνητο, και αργότερα σταμάτησε σε μία διάβαση, μέχρι να περάσει ένα ζευγάρι με καρότσι.

Στη θέση του οδηγού καθόταν πάντα ένας άνθρωπος για την περίπτωση απρόοπτων, τελικά όμως δεν χρειάστηκε να παρέμβει. "Το αυτοκίνητο αυτό έχει στη διάθεσή του περισσότερες πληροφορίες απ' ό,τι ένας άνθρωπος. Ο οδηγός μπορεί σήμερα να κοιτάει μόνο μπροστά. Αυτό το αυτοκίνητο μπορεί να δει όλες τις κατευθύνσεις σε ακτίνα 70 μέτρων, δήλωσε ο Ραούλ Ρόχας, επικεφαλής της ανάπτυξης του MIG στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο.

Ο Γερμανός επιστήμονας επισημαίνει ότι στο μέλλον θα απαγορεύεται στους ανθρώπους να οδηγούν αυτοκίνητα για λόγους ασφαλείας.

"Σε πέντε με δέκα χρόνια η τεχνολογία θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε ιδιωτικούς δρόμους, όπως σε αεροδρόμια, εργοστάσια και αποθήκες. Στους δρόμους θα φτάσει σε 10 με 20 χρόνια. Στις πόλεις τα εμπόδια θα έχουν αρθεί σε 20 με 30 χρόνια", προσθέτει. Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα παρουσιάστηκε το αντίστοιχο αυτοκίνητο της Google, το οποίο έχει διανύσει μέχρι σήμερα 225 χιλ. χιλιόμετρα στους δρόμους της Καλιφόρνια.



www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου