Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Τα πρωτάκια θα µαθαίνουν αγγλικά

Έχουν μαθει πρώτα σωστά Ελληνικά και γι αυτό θα μάθουν και τα αγγλικα!!!Έλεος πλέον...

Στόχος να µη χρειάζεται να πηγαίνουν τα παιδιά στα φροντιστήρια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαµπάκης


Τέλος στην οικονοµική αιµορραγία των οικογενειών που στέλνουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας φιλοδοξεί να βάλει το υπουργείο Παιδείας.

Α
πό φέτος άρχισε το υπουργείο εφαρµόζει τη διδασκαλία των αγγλικών στις δύο πρώτες τάξεις στα 800 ολοήµερα δηµοτικά που λειτουργούν µε ενιαίο αναµορφωµένο πρόγραµµα, µε στόχο το µέτρο να επεκταθεί. Μιλώντας χθες σε ηµερίδα για το καινούργιο πρόγραµµα που αφορά τα αγγλικά, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαµαντοπούλου τόνισε πως «η διδασκαλία της ξένης γλώσσας θα γίνεται στο δηµόσιο σχολείο µε τρόπο ώστε το παιδί να προετοιµάζεται να δώσει εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσοµάθειας. Το παιδί να µη χρειάζεται φροντιστήρια, να µην πληρώνει ο γονιός».

Αναγκαία η γλώσσα για το 92%
Σύµφωνα µε τα στοιχεία έρευνας που παρέθεσε η υπουργός, 92% των Ελλήνων θεωρεί αναγκαία τη χρήση της ξένης γλώσσας και ιδιαίτερα της αγγλικής. Επίσης, µόλις 28% των νέων λέει ότι έµαθε ξένη γλώσσα στο δηµόσιο σχολείο. «Αν σκεφτείτε πό σο µεγάλη είναι η επένδυση σε ανθρώπινους πόρους, σε δουλειά εκπαιδευτικών, σε χρήµατα, θα έπρεπε το 100% των µαθητών που αποφοιτούν από τα σχολεία να είναι σε θέση να πάρουν το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσοµάθειας».

Κύριος στόχος της προσπάθειας που αρχίζει τώρα, δηλαδή της εκµάθησης της ξένης γλώσσας από τις πρώτες τάξεις του δηµοτικού, σηµείωσε η κ. Διαµαντοπούλου είναι τα παιδιά που φοιτούν σήµερα στην Α’ δηµοτικού να ακολουθήσουν ένα πρόγραµµα ώστε στο τέλος του γυµνασίου να µπορούν να έχουν πιστοποιητικό από το δηµόσιο σχολείο.

Περισσότερες επιλογές
Υπενθυµίζεται ότι η διδασκαλία των αγγλικών ως πρώτης ξένης γλώσσας στο υποχρεωτικό πρόγραµµα µαθηµάτων αρχίζει από την Γ’ δηµοτικού. Πριν από µερικά χρόνια προστέθηκε και η υποχρεωτική διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας από την Ε’ τάξη και οι µαθητές επιλέγουν ανάµεσα στα γαλλικά και τα γερµανικά. Οσον αφορά το γυµνάσιο, τα παιδιά έχουν περισσότερες επιλογές για τη δεύτερη ξένη γλώσσα που θα διδαχθούν.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ
Η διδασκαλία της γλώσσας θα γίνεται µε τρόπο ώστε το παιδί να προετοιµάζεται για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσοµάθειας

Αναβρασµός για τις αλλαγές στα ΑΕΙ

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ
στην εκπαιδευτική κοινότητα ενόψει των σχεδιαζόµενων αλλαγών στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση από το υπουργείο Παιδείας. Καθηγητές και φοιτητές από τις πρώτες ηµέρες µετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου στους Δελφούς είχαν διατυπώσει ενστάσεις για τις αλλαγές, κυρίως για τη χρηµατοδότηση και διοίκηση των πανεπιστηµίων. Τις τελευταίες ηµέρες πάντως οι φοιτητές σχεδιάζουν να εντείνουν τις αντιδράσεις τους µε κινητοποιήσεις. Ετσι, προγραµµατίζουν τη σύγκληση γενικών συνελεύσεων προκειµένου να αποφασίσουν τη µορφή της διαµαρτυρίας τους. Ηδη κάποιες σχολές έχουν αποφασίσει καταλήψεις, ενώ επίσηµη µορφή στις ενστάσεις τους δεν αποκλείεται να δώσουν και οι πρυτάνεις στη Σύνοδό τους, το Σαββατοκύριακο στο Ρέθυµνο. Στο µεταξύ, ενστάσεις για τις αλλαγές που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας διατύπωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ.

Συνάντηση µε τη Διδασκαλική Οµοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) αποφάσισε χθες η Οµοσπονδία των καθηγητών (ΟΛΜΕ) προκειµένου, να συζητηθεί ο συντονισµός δράσης.


www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου