Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Οι Έλληνες ψήφισαν το Μνημόνιο

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΝΑΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ!...

largeΗ Κυβέρνησις και προσωπικώς ο πρωθυπουργός (ατυχώς) της Ελλάδος Γιώργος Π., αλλά όλοι, ανεξαιρέτως, οι «σύντροφοι» του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αισθάνονται απολύτως ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πρόκειται περί κατορθώματος. Κι ας λέγουν ό,τι θέλουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι.Θα έλεγα ότι πρέπει να νιώθουν και… υπερήφανοι, αφού μετά από ένα έτος απερίγραπτης έως καταστροφικής οικονομικής πολιτικής κατόρθωσαν να διατηρήσουν σχεδόν αλώβητη την εκλογική τους δύναμι.

Πρόκειται περί φαινομένου που οι πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές, του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος θα προσπαθούν να εξηγήσουν όχι μόνον στους ακροατές τους, αλλά και στον ίδιο τον εαυτό τους.

Διότι δεν είναι δυνατόν ένας λαός που υφίσταται τις συνέπειες τεραστίων λαθών της Κυβερνητικής πολιτικής, που του μειώνουν ακόμη και την δυνατότητα για την στοιχειώδη επιβίωσί του, να εγκρίνει με την ψήφο του – διότι περί αυτού επρόκειτο και όχι προκειμένου να αναδειχθούν οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι – την παραμονή των κυβερνώντων στην εξουσία.

Και όχι μόνον αυτό, αλλά εμμέσως πλην σαφώς και ενθαρρύνει τον Γιώργο Π. και το επιτελείο του για περαιτέρω σκληρά μέτρα εις βάρος κάθε μισθωτού, κάθε εργαζομένου, κάθε συνταξιούχου. Ειλικρινώς πρόκειται περί φαινομένου. Ανεξήγητου φαινομένου.

Ισως μάλιστα να πρέπει οι αναλυτές, Ελληνες και ξένοι να αναζητήσουν βοήθεια από κάθε είδους ειδικούς προς επίτευξιν του στόχου τους.

Ισως να πρέπει να προσφύγουν, πέραν των κοινωνιολόγων και σε ψυχαναλυτές, ψυχιάτρους και σε συγγραφείς έργων επιστημονικής φαντασίας. Οπωσδήποτε και σε φιλοσόφους

Ισως τότε να εντοπισθεί και κάποιο σύνδρομο Μαζοχισμού στον γεννετικό μας κώδικα (DΝΑ), που έχει τις ρίζες του στον ονομαζόμενο «Ραγιαδισμό» που πρέπει να εισέβαλε, υπό μορφήν ιού, στον ψυχικό μας κόσμο, από τα πολλά που έχουμε υποστεί κατά τους αιώνες σκλαβιάς του Γένους είτε από τους Τούρκους, είτε επί Φραγκοκρατίας, κι ακόμη πιο πίσω στην Ιστορία μας, από άλλους κατακτητές.

Τώρα, θα καταφθάσουν, βεβαίως, τα επίχειρα. Οδοστρωτήρας, κυριολεκτικώς από μέτρα έρχονται. Μέτρα τα οποία, οπωσδήποτε, δεν πρόκειται, κατά την άποψι του γράφοντος, να σταματήσουν την σαφέστατα διαφαινομένη δημοσιονομική και οικονομική αποσταθεροποίησι της χώρας καθώς ήδη έχει αποδειχθεί ο προβληματικός χαρακτήρας του «Μνημονίου» αλλά και η εντυπωσιακή αναποτελεσματικότης της Κυβερνήσεως. Πρωτίστως του Πρωθυπουργού και του επί των Οικονομικών Υπουργού ΤΟΥ!…

Οσοι αμφιβάλλουν μπορούν να μελετήσουν τα οικονομικά στοιχεία του τρέχοντος και του επομένου προϋπολογισμού, τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, τις δηλώσεις του Διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και αυτά που συνθέτουν σήμερα το «καχεκτικό» Χρηματιστήριό μας.

Τότε θα αντιληφθούν ότι ελπίδα σωτήριας δεν υφίσταται. Τουλάχιστον για τα 10 επόμενα έτη ο Ελληνικός Λαός θα υποφέρει αφάνταστα.

Και όχι μόνον θα υποφέρουμε σε οικονομικό επίπεδο. Θα υπάρξουν και τρομακτικές εξελίξεις επί των Εθνικών Υποθέσεών μας. Πράγματι θα κινδυνεύει η Εθνική μας κυριαρχία. Αρχής γενομένης από το Αιγαίο και την Θράκη, ακολούθως στο «θέμα» της Μακεδονίας μας και «φυσικά» στην Ηπειρο για την οποία ήδη οι Αλβανοί επιδεικνύουν τις προθέσεις τους.

Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι ήδη οι Ιουδαίοι, (αρχής γενομένης από την επίσκεψι Νετανιάχου στην Αθήνα), «ενδιαφέρονται», για ουκ ολίγα Ελληνικά νησιά… ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Δυστυχώς ο Ελληνικός Λαός με την «ψήφο εμπιστοσύνης» που έδωσε στην Κυβέρνησι, κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές έδωσε, ουσιαστικώς, το «πράσινο φως» στον ανεκδιήγητο νυν κυβερνήτη της χώρας να μας σπρώξει περισσότερο στον γκρεμό.

Διότι εάν η ψήφος των εκλογέων ήταν εμφανώς καταδικαστική για την κυβερνητική πολιτική να είσθε βέβαιοι, αγαπητοί Αναγνώστες, ότι και η ονομαζόμενη «Τρόϊκα» θα έκανε πίσω στα νέα μέτρα επί μέτρων που έχει εμφυτεύσει στο κεφάλι του Γιώργου Π. να μας επιβάλει και οι διεθνείς τοκογλύφοι «μας» θα εξηπίαιναν κάπως την στάσι τους, καθώς θα διεπίστωναν ότι «εδώ κάτι τρέχει», και ίσως χάσουν τα λεφτά τους.

Μπορεί κάποιοι να μας πουν ότι… να η αποχή από τις κάλπες έφθασε και ξεπέρασε το 50%. Σε τίποτε, λοιπόν, δεν ωφέλησε η συγκεκριμένη εξέλιξις.

Ουσιαστικώς, μάλιστα, εξυπηρέτησε την Κυβέρνηση, καθώς θα ισχυρισθεί ότι, ανέκαθεν, τόσον στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσον και στις Ευρωεκλογές «συμβαίνουν αυτά». Καλή δύναμι σε όλους.

Του Σωτήρη Ζαφειρακόπουλουwww.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου