Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Το περπάτημα προστατεύει από τον διαβήτη



Όσο περισσότερο περπατά κάποιος τόσο μειώνει τον κίνδυνο να εμφανίσει διαβήτη, ανακοίνωσαν Αυστραλοί ερευνητές.

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν 592 ενήλικες που έλαβαν μέρος σε έρευνα για τα επίπεδα διαβήτη στην Αυστραλία μεταξύ του 2000 και 2005. Οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις στην αρχή της έρευνας και έδωσαν πληροφορίες για τη διατροφή και τον τρόπο ζωής τους. Χρησιμοποίησαν βηματόμετρο.

Πέντε χρόνια αργότερα, η έρευνα έδειξε ότι η αύξηση των βημάτων που έκαναν καθημερινά οι εθελοντές σχετιζόταν με χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος, χαμηλότερη αναλογία μέσης -γοφών και καλύτερη ευαισθησία στην ινσουλίνη, ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπόψη παράγοντες όπως η διατροφή, το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Οι σχέσεις ήταν ανεξάρτητες από την πρόσληψη θερμίδων και φάνηκε σε μεγάλο βαθμό να συνδέονται με αλλαγή στη διατροφή, δήλωσαν οι ερευνητές του Ινστιτούτου για την παιδική έρευνα Murdoch, στη Μελβούρνη.

Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι κάποιος που ακολουθεί καθιστική ζωή και αρχίζει να περπατά 10.000 βήματα καθημερινά θα εμφανίσει τριπλάσια βελτίωση στην ευαισθησία στην ινσουλίνη, σε σύγκριση με παρόμοιο άνθρωπο που περπατά 3.000 βήματα την ημέρα 5 ημέρες την εβδομάδα.


Τα 10.000 βήματα την ημέρα είναι δημοφιλής οδηγία, αλλά πιο πρόσφατες συστάσεις είναι τα 3.000 βήματα την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα.Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα ευρήματα επιβεβαιώνουν έναν ανεξάρτητο ωφέλιμο ρόλο περισσότερων βημάτων καθημερινά στον Δείκτη Μάζας Σώματος, την αναλογία μέσης -γοφών και την ευαισθησία στην ινσουλίνη και παρέχουν περαιτέρω στήριξη για την προώθηση υψηλότερων επιπέδων άσκησης.



www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου