Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Πιο έξυπνοι οι όμορφοι!




Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι έχουν έως και 14 μονάδες υψηλότερο ΙQ από τον μέσο όρο


ΛΟΝΔΙΝΟ Συνηθίζουμε να λέμε ότι οι πολύ όμορφοι άνθρωποι δεν είναι και... τέρατα ευφυΐας. Πρόσφατες μελέτες ωστόσο μαρτυρούν ότι ομορφιά και ευφυΐα δεν είναι ασύμβατες έννοιες. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με ερευνητικά στοιχεία, τα όμορφα άτομα έχουν έως και 14 μονάδες υψηλότερο ΙQ από τον μέσο όρο.

Ενας όμορφος άνδρας ή μια ωραία γυναίκα τείνουν να αποκτούν συντρόφους που είναι επίσης όμορφοι εξωτερικά, αλλά συγχρόνως και έξυπνοι, σύμφωνα με νέα μελέτη ειδικών από τη London School of Εconomics (LSΕ) η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Ιntelligence». Τα παιδιά αυτών των ζευγαριών είναι λοιπόν επόμενο να κληρονομούν τόσο καλή εξωτερική εμφάνιση όσο και ευφυΐα- ιδιότητες που περνούν με τη σειρά τους και στις επόμενες γενεές. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε συνέντευξή του στους «Sunday Τimes» του Λονδίνου ο συμμετέχων στη μελέτη δρ Σατόσι Καζανάβα, «η φυσική ομορφιά συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την ευφυΐα. Μάλιστα η σύνδεση αυτή φαίνεται να είναι ισχυρότερη στους άνδρες παρά στις γυναίκες».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη των ειδικών της LSΕ, οι όμορφοι άνδρες έχουν ΙQ το οποίο είναι υψηλότερο κατά 13,6 μονάδες σε σύγκριση με τον μέσο όρο, ενώ οι όμορφες γυναίκες έχουν δείκτη ευφυΐας 11,4 μονάδες υψηλότερο από τον μέσο όρο. Τα στοιχεία αυτά βασίστηκαν σε μεγάλη βρετανική μελέτη, την Εθνική Μελέτη για την Παιδική Ανάπτυξη, η οποία παρακολούθησε από τη γέννηση ως την ενήλικη ζωή 17.419 άτομα που γεννήθηκαν στο σύνολό τους μέσα σε μία εβδομάδα του Μαρτίου του 1958.

Παρόμοια αποτελέσματα έδωσε και μια αμερικανική μελέτη η οποία στηρίχθηκε σε στοιχεία άλλης μεγάλης μελέτης (Longitudinal Study of Αdolescent Ηealth) που περιελάμβανε 35.000 νεαρούς Αμερικανούς.





http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=378743&dt=18/01/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου