Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Οι Αθηναίοι αναπνέουν... αρσενικό από νοθευμένα καύσιμα

Νέες έρευνες της σύστασης της ατμόσφαιρας του λεκανοπεδίου προκαλούν σοκ, καθώς ανιχνεύθηκε αρσενικό, ένα από τα πλέον δηλητηριώδη χημικά στοιχεία

Με... εξωγήινους θα αρχίσουν να μοιάζουν οι Αθηναίοι, καθώς όπως φαίνεται η πρόσφατη ανακοίνωση της NASA ότι βρήκε βακτήρια που τρέφονται με αρσενικό, «ωχριά» μπροστά στα στοιχεία για τον αέρα που αναπνέουν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου της πρωτεύουσας.


Οι Αθηναίοι αναπνέουν... αρσενικό από νοθευμένα καύσιμα

Επιστήμονες εξέτασαν με νέες μεθόδους τη χημική σύσταση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων και εντόπισαν μία σειρά από επικίνδυνα βαρέα µέταλλα, καθώς και το πλέον τοξικό χηµικό στοιχείο, το αρσενικό, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Διαβάστε επίσης στο Εθνος: Θάλαμος αερίων η Αθήνα.

«Η ανακάλυψη αυτή µας κάνει να πιστεύουµε ότι το αρσενικό προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από την καύση ντίζελ ενδεχοµένως κακής ποιότητας. Δηλαδή από αυτοκίνητα, λεωφορεία ή καυστήρες θέρµανσης και πιθανώς όχι από βιοµηχανικές µονάδες», λέει ο λέκτορας Ορυκτολογίας - Ορυκτοχηµείας στο Πανεπιστήµιο Αθηνών Θανάσης Γκοντελίτσας.

Σημειώνεται ότι η συλλογή των δειγμάτων έγινε από λόφους της Αθήνας κατά τη διάρκεια ημερών με καθαρή ατμόσφαιρα και χωρίς ανέμους, ώστε να αποκλείεται η μεταφορά σκόνης.



www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου