Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

«Η Εθνική περιουσία στο σφυρί! Πουλάμε νησιά όσο-όσο...»

nisiaΠριν λίγο μόλις καιρό Βρετανικές και Γερμανικές εφημερίδες καλούσαν την Ελλάδα να πουλήσει νησιά για να ξεπληρώσει το χρέος. Φαίνεται πως από τότε η εκποίηση ήταν καλά προγραμματισμένη.

Ξεπουλάμε ότι έχουμε και σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα κάνουμε σκόντο στις τιμές. Δεκάδες Ελληνικά νησιά φιγουράρουν στην ιστοσελίδα της Καναδικής εταιρείας Private Islands: «Καρδιώτισσσα» στο Κεντρικό Αιγαίο 6.500.000 €, «Μικρή Αμοργός» 6.100.000€ , «Αγιος Θωμάς» 15.000.000€. Προσέξτε πως γίνεται η παρουσίαση: ‘Με 2 φυσικά λιμάνια και υποδοχή για φέρυ μποτ… Ιδανικό για ανάπτυξη οικισμού...’ και άλλα πολλά.

Είναι σαν τις παλιές κλασσικές διαφημίσεις οικοπέδων: «Πέντε λεπτά από την Ομόνοια, οικοδομήσιμα, με φως νερό τηλέφωνο. Πάρτε κόσμε..!» Αυτήν την στιγμή δεν γνωρίζουμε επίσημα, εάν πίσω από αυτήν την ιστορία βρίσκεται το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά το θέμα ‘βρωμάει’ από μακριά.. Εάν τα νησιά αυτά είναι ιδιωτικά, τι σόι πρεμούρα έπιασε όλους τους ιδιοκτήτες τους, να θέλουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ όλοι μαζί να τα πουλήσουν; Αυτό είναι στατιστικά δύσκολο να συμβεί..

Εκτός βέβαια και αν όλα τα νησιά έχουν έναν και μόνο ιδιοκτήτη: Το Ελληνικό Κράτος!
Το θέμα έφερε στην Βουλή ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης, που ομολογουμένως αποδεικνύει ότι δεν ήταν καλός μόνο στην μπάλα...

Στην Ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε να μάθει, τίνος ιδιοκτησία είναι αυτά τα νησιά και αν έχει υπάρξει οποιαδήποτε ανάμιξη του Ελληνικού Δημοσίου στις συγκεκριμένες πωλήσεις.

Αφού πέρασε ένας μήνας από το μαρκάρισμα του Ανατολάκη, ο Υπουργός κ. Δρούτσας πέταξε την μπάλα στην κερκίδα! Καμαρώστε την απάντηση του:
«Το θέμα που τίθετε, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εξωτερικών.»
Πλήρης αδιαφορία ή μήπως κάτι άλλο κρύβεται από πίσω; Αλήθεια, είναι εντελώς αναρμόδιο το ΥΠ.ΕΞ. για εκποίηση Ελληνικής γης που γίνεται στην διεθνή αγορά με άγνωστους όρους;

Είναι αναρμόδιο το ΥΠ.ΕΞ. να εξετάσει εάν στο θέμα εμπλέκονται σοβαρά ζητήματα Εθνικής Αμυνας και Κυριαρχίας; Είναι αναρμόδιο το ΥΠ.ΕΞ. να διερευνήσει ποιοι διεθνείς κύκλοι βρίσκονται πίσω από αυτές τις κρυφές πωλήσεις και να προβεί σε όποιες διαδικασίες χρειάζονται;

Ακόμα και αν ήταν εντελώς αναρμόδιος ο κύριος Δρούτσας, η σοβαρότητα του θέματος απαιτούσε να απαντήσει ως εξής: «Το θέμα που αναφέρετε κύριε Ανατολάκη είναι σημαντικό και θα το διερευνήσουμε ..

Επειδή όμως δεν αποτελεί κύρια αρμοδιότητα μας, κοινοποιούμε την Ερώτηση σας προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Θαλασσίων Υποθέσεων και Νήσων και θα είμαστε σε συνεννόηση μαζί τους για να προβούμε σε όποιες ενέργειες τυχόν χρειαστούν για την προάσπιση των Ελληνικών συμφερόντων.»

Τότε ναι! Θα λέγαμε πως έχουμε έναν Ελληνα Υπουργό που σέβεται την χώρα που εκπροσωπεί, την Ιστορία της και την περιουσία του Ελληνικού λαού! Η τωρινή απάντηση του μυρίζει ενοχή…! Εν πάσει περιπτώσει ο Γιώργος Ανατολάκης δεν έχασε λεπτό και κοινοποίησε την Ερώτηση του, προς σχεδόν όλα τα Υπουργεία, μπας και κάποιος φιλοτιμηθεί να δώσει απάντηση για ένα τόσο σοβαρό Εθνικό ζήτημα..! Θα περιμένουμε με αγωνία.

Ομως δεν τρέφουμε και πολλές ελπίδες για την Εθνική ευαισθησία και για τις πράξεις αυτής της Κυβέρνησης, που βάλθηκε να εξαφανίσει την χώρα από τον χάρτη, μαζί με τον αυτόχθονα πληθυσμό της.

Αρτέμης Κυδωνάκης
Πολιτικός Επιστήμονας
Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου Γ. Ανατολάκη



www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου