Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Τέσσερις στους δέκα ξαναπήραν τα κιλά μετά τη δίαιτα

Σε φαύλο κύκλο εξελίσσεται η προσπάθεια για απώλεια βάρους. Το 25% των ενηλίκων νιώθουν ότι ο περίγυρος τους κρίνει υποτιμητικά με βάση την εικόνα του που προκύπτει από τα περιττά κιλά. Οι υπέρβαροι, πάντως, έχουν συναισθηματική σχέση με το φαγητό και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το 45% των ανδρών και το 38% των γυναικών που έχουν κάνει δίαιτα, ξαναπήραν τα κιλά που έχασαν.


Ασκηση και προσεκτική διατροφή συστήνουν οι διαιτολόγοι για να χαθούν τα περιττά κιλά
Ασκηση και προσεκτική διατροφή συστήνουν οι διαιτολόγοι για να χαθούν τα περιττά κιλά

Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 8.500 ενήλικες με δείκτη μάζας σώματος πάνω από 28 σε 17 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ενας στους τρεις απάντησαν ότι δεν έχουν συμβουλευτεί ποτέ κάποιον ειδικό πάνω σε θέματα απώλειας βάρους.

Τα πλάνα
Οι τρόποι στους οποίους καταφεύγουν είναι η επιλογή τροφών με χαμηλά λιπαρά (58%), οι δίαιτες χαμηλών θερμίδων (26%) και το γυμναστήριο (25%). Από τη μία πλευρά η πλειονότητα των ανδρών προσπαθούν να αδυνατίσουν φτιάχνοντας ένα δικό τους πλάνο δίαιτας, ενώ οι γυναίκες επιδιώκουν τη μείωση των λιπαρών για να χάσουν βάρος. Σχολιάζοντας τα ευρήματα, η ψυχολόγος κ. Αγνή Μαριακάκη αναφέρει ότι οι παχύσαρκοι έχουν πλέον στη διάθεσή τους ακόμη και μη συνταγογραφούμενες δραστικές ουσίες, αλλά αυτό που μπορεί να τους βοηθήσει αποτελεσματικά είναι μια συνολικά ισορροπημένη στάση προς τη ζωή.

Με απλά και σταθερά βήματα, με απλή άσκηση, με προσεκτική διατροφή και με τα μέσα που θα μας συστήσουν οι ειδικοί, μπορούν να κάνουν ένα βήμα προς την απώλεια βάρους και την υγεία.



www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου