Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Στο Σύνταγμα χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας

diamartyria_syntagmaΑκούγονται πολλά για την χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Ακούγονται πολλά για τη μεθοδολογία, για την κοινωνική σύνθεση του πλήθους, για τα συνθήματά του, για, για, για... Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ορισμένα πράγματα. Γιατί η κριτική, δεν είναι πάντα καλόπιστη, μιας και τα παπαγαλάκια έχουν «ξεσαλώσει», υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας και προκαλώντας τους πάντες.

Έλληνες

Στο Σύνταγμα, συγκεντρώθηκαν ΕΛΛΗΝΕΣ. Και μάλιστα, ομοεθνείς μας, χωρίς προβοκατόρικη διάθεση. Όλα τα βλέμματα ήταν «καθαρά». Και ακάλυπτα. Ούτε κουκούλες είδαμε, ούτε διάθεση για «μπάχαλα» και εικονικές συγκρούσεις με τα ΜΑΤ είδαμε, ούτε αριστεριστική & σταλινική μιζέρια είδαμε. Αντίθετα, είδαμε νέους, είδαμε πολλά ζευγάρια, είδαμε και οικογένειες με παιδιά, είδαμε κάποιους ηλικιωμένους, είδαμε πολλούς μεσήλικες. Κυρίως όμως ΕΛΛΗΝΕΣ νέους, αξιοπρεπείς, με τη φλόγα στα μάτια. Ο λόγος για ανθρώπους, όχι σαν αυτούς τους κρατικοδίαιτους που κατεβαίνουν «συντεταγμένα», ως συνδικαλιστικοί & εργατοπατερικοί στρατοί, στις κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας, σε προγραμματισμένες διαδηλώσεις-οπερέτες, για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους και να διαιωνίσουν τη χειραγώγηση όσων δήθεν εκπροσωπούν. Ο λόγος για το υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας, αυτούς που ανησυχούν για το αύριο της πατρίδας και απλά αποστρέφονται το πολιτικό σκηνικό, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί.

Ας σταματήσει η μιζέρια

Τόσο καιρό, πολλοί γκρίνιαζαν ότι ο κόσμος δεν κατεβαίνει στο δρόμο. Και μόλις βγήκε ο κόσμος και μάλιστα πολιτισμένα, χωρίς να ανοίξει μύτη ή να σημειωθούν υλικές ζημιές, άρχισαν οι θεωρίες συνωμοσίας, οι γκρίνιες για τα... σύμβολα (!), η ανάλυση της συμπεριφοράς του πλήθους. Απλά πράγματα: ο κόσμος έχει περάσει ένα ισχυρό σοκ και έχει κλονιστεί. Οι του εξουσιαστικού συστήματος ΠΑΣΟΚ του είπαν ΨΕΜΑΤΑ κατάμουτρα, ότι «λεφτά υπάρχουν». Απέσπασαν την ψήφο του και τώρα, τον «ρημάζουν». Και φυσικά, όχι μόνο δεν ζήτησαν συγνώμη, αλλά εξακολουθούν να τον κοροϊδεύουν, για να «τιμήσουν» τις δεσμεύσεις τους έναντι του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου. Απαιτείται λοιπόν να πάρει ο κόσμος ένα πολιτικό Baygon και να αρχίσει να ψεκάζει τις «κατσαρίδες» του προαναφερόμενου πολιτικού συστήματος.

Ας κόψουν κάποιοι το δούλεμα

Το σύστημα, έχει «άμυνες». Αρχίζουν οι θεωρίες συνωμοσίας και η διασπορά «περίεργων» φημών... Μέχρι και η «απουσία» κουκουλοφόρων από τη συγκέντρωση της Τετάρτης, σχολιάστηκε «κάπως»... Λες και αποτελούν, για κάποιους, απαραίτητο «αξεσουάρ» των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. Αποτελούν για το «σύστημα», μην τρέφετε αυταπάτες... Ποιον δουλεύουν, όσοι, αντί να διαδηλώσουν ειρηνικά, ασχολούνται με την «ανάλυση» των κινήτρων των ΕΛΛΗΝΩΝ που διαμαρτύρονται και εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για ένα αξιοπρεπές αύριο; Ας αφήσουν λοιπόν τα ψόφια όσοι γκρινιάζουν. Γιατί, θα αρχίσουμε να υποθέτουμε άλλα...

Νίκος Χιδίρογλου




www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου