Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Έρχονται ξενοι εφοριακοί....


...και ο υπουργός Εξωτερικών σημερα το πρωί όταν του το ανεφεραν στο MEGA χαζο-κρυφογελούσε...Δεν το ήξερε!!!


Financial Times: Πρωτοφανής παρέμβαση Ευρωπαίων στην ελληνική οικονομία
Συμμετοχή στην είσπραξη των φόρων και στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Μία άνευ προηγουμένου εξωτερική επέμβαση στην ελληνική οικονομία, διαπραγματεύονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες σύμφωνα με σημερινό άρθρο της εφημερίδας «Financial Times». Η επέμβαση αυτή θα περιλαμβάνει διεθνή εμπλοκή στην συγκομιδή των φόρων και μεγάλης κλίμακας ιδιωτικοποιήσεις της δημοσίας περιουσίας, με αντάλλαγμα νέα δάνεια για την Ελλάδα.

Οι αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις συνομιλίες φέρονται να δήλωσαν στη εφημερίδα ότι το πακέτο θα περιλαμβάνει επίσης κίνητρα για τους ιδιώτες δανειστές της Ελλάδας, ώστε να παρατείνουν εθελοντικά στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, αλλά και νέα αυστηρά μέτρα λιτότητας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι έτσι τουλάχιστον τα μισά από τα 60-70 δισεκατομμύρια ευρώ της χρηματοδότησης που χρειάζεται η ελληνική κυβέρνηση ως το 2013 δεν θα προκύψουν από νέα δάνεια. Συνεπώς οι χώρες της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να δανείσουν στην Ελλάδα 30-35 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον των ήδη 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που συμφωνήθηκαν ήδη στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας πέρυσι.

Παρόλα αυτά, οι αξιωματούχοι φέρονται να προειδοποίησαν ότι σχεδόν κάθε στοιχείο του νέου πακέτου αντιμετωπίζει σημαντική αντίσταση από τουλάχιστον μία από τις κυβερνήσεις και τους θεσμούς που εμπλέκονται στην επίμαχη διαπραγμάτευση και η συμφωνία δεν έχει ακόμη αποκρυσταλλωθεί.

Τελευταίο «εμπόδιο» στην επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας, όπως αναφέρει η «Financial Times» αποτελεί το γεγονός ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την συναίνεση των κομμάτων για την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας, ενώ επιπροσθέτως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει αντίθετη σε οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Παρά τους σκοπέλους, η αγγλική εφημερίδα τονίζει την ανάγκη επίτευξης μιας συμφωνίας εντός μόλις τριών εβδομάδων εξαιτίας απειλής του ΔΝΤ να παρακρατήσει την δόση ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ αν η Αθήνα δεν δείξει ότι μπορεί να συμμορφωθεί με όλες τις χρηματοοικονομικές της απαιτήσεις για τους επόμενους 12 μήνες.

Οι αξιωματούχοι φαίνονται να πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα είναι αδύνατον να επιστρέψει στις χρηματοπιστωτικές αγορές για να βρει μόνη της χρήματα τον Μάρτιο – όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά στο πακέτο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ – πράγμα που σημαίνει ότι απαγορεύεται στο ΔΝΤ να παράσχει στην Ελλάδα περισσότερα χρήματα. Χωρίς τα κεφάλαια του ΔΝΤ, είτε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα αναγκαστούν να καλύψουν το κενό είτε η Ελλάδα να αθετήσει τη συμφωνία της.

Για να επανέλθει στο «παιχνίδι» το ΔΝΤ, η νέα συμφωνία θα πρέπει να έχει επιτευχθεί ως την προγραμματισμένη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομίας στις 20 Ιουνίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας αναφερόμενος στο εν λόγω δημοσίευμα διευκρίνισε: «Εμείς ζητήσαμε μόνο τεχνική βοήθεια».




www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου