Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Όταν οι εκλογές βαπτίζονται δημοψήφισμα



Την περασμένη εβδομάδα δημοσίευσα ένα άρθρο με τίτλο: «Ένα άμεσα πιθανό σενάριο» όπου διευκρινίζοντας πως δεν είμαι μεν οιωνοσκόπος, προφήτης, εκλογολόγος και γενικά σεναριογράφος εν τούτοις πιθανολόγησα κάποια πράγματα.

Το δυστύχημα είναι πως το πιθανολογούμενο αυτό σενάριο, - το οποίο σε κάθε περίπτωση είναι αδιέξοδο, θα μας επιφέρει δεινά για μακρύ χρονικό διάστημα και θα καταλήξει πάλι την ευθύνη και το βάρος του να το φέρει ο λαός και όχι οι αληθινοί υπαίτιοι - , υλοποιείται άμεσα.

Όμως πρέπει να ομολογήσω κάτι. Οι πολιτικοί μας και οι συν αυτώ αρωγοί τους με ξεπέρασαν στη φαντασία . Ειδικότερα:

Αφού κοίμισαν τον λαό ( μας λοιδορούν πλέον και οι Ισπανοί για την αφασία που έχουμε περιπέσει ως αφιονισμένοι { αφιόνι < (αντιδάνειο) τουρκική afyon < ελληνιστική κοινή ὄπιον } ) , αφού τον έκαναν να πιστεύει πως δήθεν θα χάσει τα κεκτημένα του ( !!! ) γι’ αυτό καλύτερα ραγιαδικά ν’ ανέχεται τα πειράματα ( στου κασίδη το κεφάλι εμάθαινα …. Πολιτικός ), τώρα ως άλλοι μεσαιωνικοί καλόγεροι βαπτίζουν το «κρέας , ψάρι » !!!!

Τι μας είπαν δηλαδή μόλις χθες ( διαρροές, αλλά και δια στόματος του προέδρου του ΣΕΒ ) ;

Δημοψήφισμα !!! Μια λέξη ταμπού για τους νεοέλληνες, που αν και προβλέπεται από το Σύνταγμα, ουδέποτε ενεργοποιήθηκε, αφού ο λαός θεωρείται ανώριμος για κάτι τέτοιο ( ώριμος όμως όταν ψηφίζει και επικυρώνει κομματικά προγράμματα ) .

Ωραία θα έλεγε κάποιος «καλόπιστος». Γιατί όχι ; το δημοψήφισμα είναι χρήσιμο και επιτέλους ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί. Ποιο θα είναι όμως το ερώτημά του ; Να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ ή ν’ αποχωρήσουμε με τις όποιες «δαμόκλειες» συνέπειες αυτό συνεπάγεται ;

Ψευτοδιλήμματα. Κύριοι, τώρα τα θυμηθήκατε αυτά ; Είναι πολύ αργά.

Ενώ λοιπόν το «αναμενόμενο» θα ήταν, ή και είναι οι εκλογές ( όχι ότι θα λύσουν κάτι, απλώς θα ρίξουν το βάρος της ευθύνης στο λαό, που θα αποφασίσει δήθεν τι θέλει, δίνοντας άλλοθι στους κυβερνώντες και τους πολιτικούς ), ξαφνικά ανασύρθηκε το δημοψήφισμα, το οποίο ουσιαστικά θα λειτουργήσει ως εκλογική απόφαση του «σώματος» επικυρώνοντας ή μη τα όσα λέει η κυβέρνηση και υπαγορεύει η τρόϊκα , αποφεύγοντας τα κόμματα το πολιτικό κόστος, την «ταλαιπωρία» και τα έξοδα των εκλογών, μη υποθηκεύοντας το πολιτικό τους μέλλον. Αν συμβεί αυτό, θα πρέπει να καταγραφούν στην ιστορία ως: « Οι εκλογές που βαπτίστηκαν δημοψήφισμα» !!!

Το δυστύχημα είναι πως ότι και να γίνει ( εκλογές, δημοψήφισμα, οικουμενική κυβέρνηση, ή αν παραμείνει η ίδια ως έχει ή «αναδομημένη» ) «τη νύφη θα την πληρώσουμε» όλοι εμείς και τα παιδιά μας ( τουλάχιστον). Η Ελλάδα που ξέραμε τελείωσε οριστικά ( αναφορικά με τις παθογένειές της, ευτυχώς ) .

Σίγουρα αργά ή γρήγορα κάτι άλλο θα ξεπηδήσει ( και με φώς και με θάνατον ακαταπαύστως όπως λέει ο Κάλβος ), απλά δεν ξέρουμε τι θα είναι. Οι προβλέψεις πάντως είναι δυσοίωνες, εκτός και πάλι κάποιο τυχαίο «εντροπικό» γεγονός ανατρέψει προς το καλύτερο τα πάντα και «ο καλός Θεός της Ελλάδας» ( όπως λαογραφικά λέγεται ) μας σώσει !!!

Το χειρότερο όμως απ’ όλα, και η πραγματική απαξίωση του λαού, που μάλιστα ( ω της παραδοξότητας ) γίνεται στ’ όνομα του λαού , είναι το ότι πάλι καλείται το « εκλογικό σώμα » να επικυρώσει με την ψήφο του τον τρόπο με τον οποίο θα «βιαστεί» ή θα « εκτελεστεί» !!! μιας κι’ ένα από τα δύο ή και τα δύο θα γίνουν σίγουρα, το θέμα είναι πώς ( αν και το ψυχανεμίζομαι ).




www.antibaro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου