Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

Ελπίδες για την καταπολέμηση του ιού HIV


Δυό αντισώματα που εξουδετερώνουνι πάνω από το 90% των στελεχών του HIV μπορούν να οδηγήσουν στην παραγωγή εμβολίου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ιού.

Η επιστημονική ομάδα των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ δηλώνει πως τα δύο αντισώματα, VRCO1 και VRCO2, εξουδετερώνουν μεγαλύτερο ποσοστό στελεχών του θανατηφόρου ιού απ' οποιαδήποτε άλλη μέθοδο.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν τα αντισώματα εντοπίστηκαν σε έναν φορέα, ο οποίος είναι γνωστός με τον κωδικό "Donor 45". Οπως διαπιστώθηκε ο οργανισμός του 60χρονου άνδρα παράγει τα συγκεκριμένα αντισώματα. Εκπρόσωποι της επιστημονικής ομάδας επισημαίνουν πως το επόμενο βήμα είναι η προσπάθεια παρασκευής εμβολίων με "βάση" τα συγκεκριμένα αντισώματα, προσθέτοντας πάντως πως αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί αρκετό χρόνο προκειμένου να υλοποιηθεί.

Η ανακοίνωση για τον εντοπισμό των δύο αντισωμάτων πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη διεθνούς διάσκεψης για το AIDS στη Βιέννη. Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, 33 εκατ. άνθρωποι είχαν προσβληθεί από τον HIV το 2008.


www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου