Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Το άγχος «σκοτώνει» τους νέουςΣύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα, σχεδόν ένας στους τέσσερις εφήβους παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς, διάθεσης ή άγχους, και μάλιστα τόσο σοβαρό που μπορεί να διαταράσσει την καθημερινότητά του.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, που διεξήχθη από την Καθλίν Μερικάνγκας του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας (NIMH) και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής, το 22,2% των εφήβων αντιμετωπίζει προβλήματα που επηρεάζουν τις καθημερινές δραστηριότητές τους, γεγονός που γεννά ακόμη μεγαλύτερη απελπισία.

Ενώ τουλάχιστον το 51% των αγοριών και το 49% των κοριτσιών ηλικίας 13-19 ετών παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς, διάθεσης, άγχους ή ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι τα συναισθηματικά και ψυχολογικά προβλήματα είναι πιο διαδεδομένα από ασθένειες, όπως το άσθμα ή ο διαβήτης. Στην έρευνα συμμετείχαν 10.000 έφηβοι.

Το συχνότερο πρόβλημα που ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί έφηβοι είναι το άγχος που μπορεί να συνοδεύεται από κρίσεις πανικού καθώς και από κοινωνικές φοβίες. Το δεύτερο σε συχνότητα πρόβλημα είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής με ταυτόχρονη υπερκινητικότητα που φαίνεται ότι πλήττει το 19,1% των εφήβων, ενώ η κατάθλιψη και οι διαταραχές διάθεσης αφορούν στο 14,3%.

Τα προβλήματα αυτά επηρεάζουν την καθημερινότητα του 11% των εφήβων που πάσχουν από διαταραχές διάθεσης, του 10% όσων έχουν προβλήματα συμπεριφοράς και του 8% όσων υποφέρουν από άγχος.


Πηγή: newsbeast.gr


www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου